DIA A DIA I RELACIONS SOCIALS

El càncer també impacta a l’àmbit laboral, socioeconòmic i a l’organització del dia a dia. Fins i tot les relacions personals se’n ressenten. Aquí podràs expressar les teves preocupacions i les professionals t’orientaran sobre les possibles solucions. També podràs participar en tallers per saber com gestionar les teves baixes laborals, fer tràmits, accedir a recursos i millorar les teves relacions familiars i socials.

SUPORT SOCIAL SENSE CITA PRÈVIA

Apropa’t en qualsevol moment sense cita prèvia ni derivació mèdica, tant si ets tu qui està en procés oncològic o una persona propera. L’Assessora en Recursos i Prestacions Socials del Centre Kālida t’ajudarà a resoldre els dubtes que tinguis en l‘àmbit social: com gestionar la teva baixa laboral, realitzar tràmits, accedir a recursos i t’orientarà sobre les teves relacions familiars i socials durant el procés oncològic.

Apropa’t al Centre Kālida sense cita prèvia per parlar amb una professional de l’equip.

ESTIC DE BAIXA MÈDICA

Després del diagnòstic de càncer, has hagut d’interrompre la teva activitat laboral o professional? Tens dubtes sobre com fer front al tribunal mèdic de l’ICAM? Activitat grupal facilitada per la Treballadora Social del Centre Kālida per donar-te a conèixer quins són els teus drets sociolaborals.

Veure agenda

RECURSOS SOCIALS DURANT EL CÀNCER

Necessites ajuda a casa? Hi ha algun servei gratuït? On puc trobar un voluntari que m’acompanyi a l’hospital? I aconseguir una perruca? A quins ajuts o prestacions socials tinc dret? Com puc obtenir material sanitari o ajuts per al pagament de la medicació? Taller on l’Assessora en Recursos i Prestacions Socials del Centre Kālida respondrà a tots aquests dubtes.

Veure agenda

GRUP DE SUPORT I ACOMPANYAMENT SOCIAL

Grup adreçat a persones amb càncer que hagin rebut acompanyament de la treballadora social de Kālida o hagin participat a algun taller de l’àmbit social. Per reduir l’impacte social generat pel càncer i compartir l’experiència pròpia.

Veure agenda

I ARA QUÈ?

Curs de 7 sessions, 1 per setmana, de 2 hores 30 minuts de durada, dirigit a persones que han acabat els tractaments mèdics. L’objectiu és ajudar-les a adaptar-se a aquesta nova etapa en què estan reprenent la seva vida i aconseguir benestar. Facilitat per una psicooncòloga de Kālida, i amb la participació d’altres professionals: entrenador físic, nutricionista..

Veure agenda

HORTICULTURA SOCIAL

Activitat que contribueix a millorar el funcionament físic i cognitiu i desenvolupar habilitats socials incorporant hàbits de vida saludables. Adreçada a persones amb càncer i coordinada per voluntaris experts en horticultura. Es realitza a l’aire lliure, a l’hort del Centre Kālida.

Veure agenda

DIA DELS MENUTS

Jornada coordinada per l’àrea de suport emocional del Centre Kālida per explorar l’estat emocional dels nens i nenes d’entre 6 i 12 anys  els pares dels quals tenen càncer. Millorar la comunicació intrafamiliar en relació amb el procés oncològic, facilitar la comprensió del càncer entre els nens i nenes i els efectes que això pot tenir en els seus pares o mares i oferir un espai de respir i diversió als més joves que permeti compartir les emocions entre iguals.

Veure agenda

ORIENTACIÓ SOBRE ASPECTES LEGALS

Tallers informatius dissenyats per respondre a les qüestions legals que més solen preocupar les persones amb càncer i les seves famílies. Es realitzen juntament amb advocats especialistes gràcies a la col·laboració pro-bo de la firma Cuatrecasas.

Veure agenda

ALTRES ÀMBITS DE SUPORT

 

Cuidar-te mentre cuides
Efectes secundaris i simptomes
Benestar coporal i moviment
Gestió emocional

Accessibility Toolbar