“”El càncer provoca un daltabaix emocional en moltes de les persones que són diagnosticades, també al seu entorn immediat però moltes vegades ens oblidem de l’efecte que el procés oncològic té en els fills i filles de les persones afectades.” 

Sara García
Coordinadora del centre Kālida Sant Pau i psicooncòloga

La importància de parlar del càncer als fills

Segurament et preocupa com explicar als teus fills que tu o la teva parella teniu càncer, encara estàs paint emocionalment la notícia i probablement han començat les cites, les proves i els tractaments. Cada criatura reacciona d’una manera molt diferent quan el pare o la mare té càncer, però totes tenen la necessitat i el dret de saber què passa dins el nucli familiar. Quan els nens i adolescents participen d’allò que succeeix a casa, generalment ho afronten millor. Si són exclosos, si no s’integren en la nova dinàmica familiar, poden sentir que no són importants i imaginen que les coses són pitjors.  

Si tens aquestes i altres preocupacions, t’animem a descarregar la nostra guia “Explicar el càncer als fills”

Les activitats en família de Kālida 

El nostre equip d’especialistes en suport oncològic està a disposició dels pares afectats pel càncer per millorar el seu benestar i qualitat de vida i també el de la seva unitat familiar o de convivènciaNomés cal que s’apropin al centre Kālida, sense necessitat de cita prèvia, i de forma totalment gratuïta, podran abordar les seves preocupacions i inquietuds respecte el procés oncològic i el seu impacte a la família.

També organitzen activitats que combinen el respir familiar amb dinàmiques per orientar i gestionar les emocions que afecten a grans i petits per contribuir a millora la comunicació intrafamiliar i la convivència malgrat el càncer.

El dia dels petits

Inclou dinàmiques lúdiques, psicomotrius i expressió de les emocions per explorar l’estat emocional dels nens i nenes d’entre 5 i 11 anys. Coordinada per les psicooncòlogues del Centre Kālida i amb la participació de psicòlegs/es infantils i altres professionals.   

Beneficis/ Objectius: 

  • Millorar la comunicació intrafamiliar en relació amb el procés oncològic. 
  • Facilitar la comprensió del càncer entre els nens i nenes els pares dels quals tenen càncer i els efectes que això pot tenir en els seus pares/mares/tutors. 
  • Fer tangible i normalitzar la vivència del càncer i el procés. 
  • Oferir un espai de respir i diversió als més joves que permeti compartir les emocions entre iguals. 

Activitat presencial que normalment es realitza dissabtes al matí  Per a més informació, apropa’t al Centre  Kālida. 

Aventura en família

Jornada familiar per incrementar el benestar, la cohesió i la comunicació intrafamiliar en famílies amb pares i/o diagnosticats/des de càncer que tinguin com a mínim un adolescent. Podreu viure una experiència inoblidable en contacte amb la natura realitzant una activitat d’aventura.  

L’activitat es basa en la teràpia a través de l’aventura una metodologia d‘intervenció psicoterapèutica desenvolupada principalment a la natura i amb activitats d’aventura i reptes, implementada per professionals de la salut emocional. Aquesta metodologia es fa servir especialment per treballar amb adolescents i persones adultes, i a més pot adaptar-se a les necessitats individuals o grupals. 

Coordinada per l’equip professional del Centre Kālida compta amb la participació de professionals experts en la metodologia de la teràpia a través de l’Aventura  

Beneficis/Objectius: 

  • Oferir un espai lúdic en família per a generar experiències positives. 
  • Promoure la cultura d’equip en la família, capacitat d’afrontament de reptes en conjunt. 
  • Mobilitzar i reflexionar sobre la comunicació i la col·laboració. 
  • Reforçar les capacitats i recursos d’afrontament individuals i familiars. 

Activitat presencial que normalment es realitza dissabtes o diumenges al matí. Per a més informació, apropa’t al Centre  Kālida 

 

Apropa’t, sense necessitat de cita prèvia, al centre Kālida i descobreix el suport gratuït que podem oferir a les persones amb càncer, les cuidadores i els familiars per a millorar el seu benestar i qualitat de vida mentre conviuen amb la malaltia.

Durant l’any 2024 les activitats en família de Kālida han rebut el suport de


CONTIGUTS RELACIONATS

Un model reconegut

Kālida s’inspira en l’organització Maggie’s formant part de la seva xarxa internacional de més de 30 centres. Amb gairebé de 30 anys d’experiència, el seu model de suport complementari ha estat reconegut com a “best practice” pel National Health Service (NHS) del Regne Unit, entre d’altres.  

Des de la seva inauguració l’any 2019 el centre Kālida Sant Pau ha atès més de 50.000 visites de gairebé 9.000 persones, contribuint a que aquestes persones se sentin més acompanyades (>98% segons l’enquesta anual). Ens puntuen amb un grau de satisfacció de 4 o 5 estrelles (> 91%) i un grau de recomanació NPS d’un 90%. 

Actualment, la Fundació Kālida està en converses amb alguns dels principals hospitals de referència en tractaments oncològics per tal crear una xarxa de centres Kālida al país. Descobreix com podem ajudar-te a tu i a la teva família:  

CONTACTA AMB NOSALTRES

Som aquí per acompanyar-te, tant si t’han diagnosticat un càncer, si estàs esperant resultats, has patit una recaiguda, estàs en tractament o ets familiar d’una persona amb càncer.

Apropa’t a Kālida Sant Pau

Truca’ns al 930 502 323
Envia’ns un email a 

Connecta amb Kālida Online

Accessibility Toolbar