Suport social

El càncer és una de les malalties amb més impacte en la situació social de les persones. Té conseqüències tant sobre el pacient com en el seu entorn immediat. Arran de la diagnosi i el posterior tractament, és molt habitual que les persones afectades i / o les cuidadors / es principals necessitin llargues baixes laborals o aturar la seva activitat professional si treballen per compte propi. Una de les conseqüències més habituals és que els ingressos es vegin substancialment minvats, i que sorgeixin dificultats en el conjunt de la unitat familiar. Per això, rebre orientació i conèixer els recursos socials disponibles resulta de molta utilitat.

A Kālida  considerem que és fonamental acompanyar les persones amb càncer en la seva dimensió social perquè puguin adaptar-se el més ràpidament possible a la seva nova situació.

“Si pogués definir els tallers de suport social de Kālida diria que són bàsics i imprescindibles. No et pots fer a la idea de com una llarga baixa laboral per una malaltia pot arribar a impactar a la teva vida fins que no t’hi trobes.”

Betty ha participat, entre d’altres activitats de Kālida, als tallers de suport social “Estic de Baixa” i de “Recursos Socials davant la Crisi”.

Betty

47 anys càncer de mama

Què t’oferim

Els i les professionals Assessores en Serveis i Prestacions Socials dels Centres Kālida acompanyen als visitants per a que puguin abordar qualsevol aspecte relacionat amb la seva situació social i buscar solucions que s’adaptin a les seves necessitats.

Per tenir més informació i detalls sobre les nostres activitats de Suport Social, Apropa’t al nostre primer centre al costat de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.

Activitats

Assessorament, orientació, informació i, si escau, derivació per a que les persones que ens visiten puguin accedir a les prestacions i serveis socials, tant públics com privats, que tenen el seu abast. Treballem per contribuir a empoderar-les i que puguin exercir els seus drets durant el procés oncològic i intentar mitigar l’impacte socioeconòmic que moltes vegades provoca entre les famílies afectades.

Necessites ajuda?

Si busques suport o creus que podem ajudar a alguna persona amb càncer del teu entorn, posa’t en contacte amb nosaltres o apropa’t al Centre Kālida Sant Pau.

Recinte Històric Hospital de Sant Pau
Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167
08025 – Barcelona
kalida.santpau@www.fundaciokalida.org – Tel. 935 537 930

Menú