Un diagnòstic de càncer trasbalsa el pacient i el seu entorn. Família, amics i companys s’enfronten a una nova realitat, plena d’incerteses, pors i preocupacions.

De tots, qui més pateix és el cuidador, perquè assumeix el rol d’acompanyant en el procés mèdic i en l’organització del dia a dia. També és el pilar de la família i l’entorn.

Aquesta funció clau afecta la persona que cuida. Sovint, les seves emocions i necessitats queden en un segon pla i algunes pateixen el síndrome del cuidador: esgotament físic i mental molt semblant al de l’estrès laboral, que pot continuar encara que se superi la malaltia.

Les persones que cuiden familiars o amics amb càncer necessiten compartir la seva situació amb altres, prendre consciència de les seves necessitats, del seu estat emocional i aprendre a cuidar-se d’ells mateixos.

Gràcies al seu esforç i compromís ajuden l’altra persona a transitar el millor possible per una etapa difícil de la seva vida.

A Kālida els acompanyem en aquest moment. 

Sabies què?

 

  • El 80% de les persones cuidadores a Espanya no són professionals: no tenen preparació ni remuneració econòmica.*
  • 9 de cada 10 persones cuidadores són dones**
  • S’estima que actualment més de 400.000 persones cuiden a familiars malalts de càncer.***
  • Vora de la meitat compagina el rol de cuidador/a amb una feina a jornada completa.****
  • 1 de cada 2 cuidadors i/o familiars de persones amb càncer tenen necessitat de suport emocional.
  • Al voltant del 40% de cuidadors tenen depressió i ansietat i el 53% expressa fatiga moderada o severa.*

Kālida: un model de suport integral

A Kālida abordem el càncer d’una manera integral. No només acompanyem la persona diagnosticada sinó també el seu entorn.

Sabem el pes que suporta el cuidador i la importància que té cuidar-se quan s’acompanya un ésser estimat amb càncer. Per això el nostre programa assistencial també ofereix activitats per millorar el benestar físic, social i emocional del cuidador. Els nostres serveis i activitats, individuals o grupals, i impartits per professionals experts, són gratuïts

El 30% dels visitants són familiars o cuidadors, com lAnna, parella del Pablo i el Ricardo, el seu germà bessó.

Els Reis van portar al Pablo un disgust: un  limfoma. El Ricardo va viure el diagnòstic quasi en pròpia pell. Des de ben petits “són un”.  L’Anna, mare del seu fill de 2 anys, ho va afrontar amb por, però amb la ferma voluntat de ser al costat d’en Pablo durant tot el procés.

Descobreix la seva història i com Kàlida els ha acompanyat aquest any.

En primera persona

Com ha ajudat Kalida al Pablo i als seus cuidadors, Anna i Ricardo? 

Anna, 33 anys, parella d’en Pablo.

“Kālida t’ajuda a parlar de la malaltia, que deixa de ser un tabú. A Kālida empatitzes, perquè t’apropa a molta gent que passa pel mateix. Kālida t’acompanya, perquè visquis el procés d’una manera molt més fàcil”.

Pablo, 36 anys, diagnosticat de limfoma.

“Vam venir a Kalida i la Marta, la infermera, ens va acompanyar a tota la família en aquest procés, a mi, al meu germà, a la meva parella i a la meva mare”

Ricardo, 36 anys, germà bessó d’en Pablo.

“Kālida ens ha ajudat a treure-li el pes que té la paraula càncer”

A Kālida acompanyem gratuïtament gràcies a les donacions de persones com tu.

PARLEN ELS PROFESSIONALS

Per què és indispensable acompanyar als cuidadors? 

Sara García, Coordinadora del Centre Kālida Sant Pau i Psicooncòloga

“El programa assistencial de Kālida té molt en compte la figura del cuidador i els ofereix acompanyament des d’un punt de vista tan pràctic, com emocional com social enfocades a la seva autocura”. 

Íria González. Infermera. Project Manager d’Humanització i antiga supervisora de la Unitat d’Hematologia

“Kālida té un focus clar que és el benestar emocional de les persones amb càncer i el seu entorn”

La teva aportació és imprescindible per continuar al costat de moltes persones convivint amb el càncer

Un model reconegut

Kālida s’inspira en l’organització Maggie’s formant part de la seva xarxa internacional de més de 30 centres. Amb més de 25 anys d’experiència, el seu model de suport complementari ha estat reconegut com a “best practice” pel National Health Service (NHS) del Regne Unit, entre d’altres.  Per la seva banda, recentment Kālida ha estat reconeguda amb la Medalla FAD – Foment de les Arts i el Disseny – de l’any 2022. La Junta Directiva d’aquesta prestigiosa organització l’ha atorgat “per l’aposta pel disseny com a eina per a la millora del benestar de les persones que conviuen amb el càncer i per posar en evidència la importància de l’entorn en el procés de cura i assumir el desafiament d’humanitzar els espais mitjançant el disseny”.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Som aquí per acompanyar-te, tant si t’han diagnosticat un càncer, si estàs esperant resultats, has patit una recaiguda, estàs en tractament o ets familiar d’una persona amb càncer.

Apropa’t a Kālida Sant Pau

Truca’ns al 930 502 323
Envia’ns un email a 

Connecta amb Kālida Online

REFERÈNCIES

*Pfizer.es – “Cuidadores: los héroes anónimos del sistema de salud”
**Fundació Pere Tarrés (2020). “Personas cuidadoras no profesionales: Evaluación de la calidad de vida, perfiles prevalentes y nuevas situaciones”
***Ministerio de Sanidad (2022). “ESTRATEGIA DE SALUD PÚBLICA 2022 – Mejorando la salud y el bienestar de la población”
****La Caixa – Observatorio Social (2018). Los nuevos cuidadores

TROBA LA INFORMACIÓ I AJUDA QUE NECESSITES

T’oferim informació sobre el càncer basada en l’evidència científica i posem al teu abast recursos per ajudar-te a millorar el teu benestar físic i emocional

Accessibility Toolbar