Informació per a professionals de la salut

Si ets un / a professional de la salut o de serveis sociosanitaris, és probable que estiguis en contacte amb persones i / o el seu entorn proper que estiguin en procés de diagnòstic de càncer, en tractament, en fase de control o de final vida , o fins i tot amb persones que han perdut a algun familiar proper a causa de el càncer. A Kālida els podem ajudar.

Cómo podem ajudar als teus pacients

A Kālida  oferim suport integral complementari als tractaments mèdics, totalment gratuït, per ajudar les persones amb càncer que visites a l’hospital, centre de salut o sociosanitari on treballis, a millorar el  seu benestar i qualitat de vida durant qualsevol de les fases del seu procés oncològic, fins i tot en el dol. També donem suport als seus familiars i cuidadors.

Coneix el nostre model de suport integral

El nostre programa integral està basat en l’evidència i en l’experiència de 25 anys de l’organització Maggie’s de Regne Unit, de la xarxa internacional de centres forma part Kālida. El seu model d’acompanyament ha demostrat la seva efectivitat per ajudar a reduir significativament l’ansietat i la depressió de les persones que conviuen amb el càncer i millorar la seva qualitat de vida.

 • Accés lliure, gratuït i sense cita prèvia. El primer Centre Kālida està ubicat al costat de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i està obert a qualsevol persona, independentment d’on l’estiguin o hagin tractat del seu càncer.
 • Per a persones amb càncer, els seus familiars i cuidadors.
 • En espais protectors i acollidors, dissenyats sota el concepte d’ “arquitectura per a tenir cura”.

• Suport integral complementari estructurat en 3 àrees:

Emocional:

o Curs i tallers sobre gestió de l’estrès.

o Curs de Mindfulness.

o Curs per a cuidadors.

o Grups de suport emocional per a persones amb càncer no curatiu.

o Sessions de teràpia psicooncològica individual, en parella i / o família per mitigar l’impacte i alteracions emocionals ocasionades per la malaltia

o Sessions i curs d’artteràpia.

 

Pràctica:

o Escolta activa i informació sobre el diagnòstic, el tractament, els possibles efectes secundaris i com mitigar-los.

o Grups de suport pràctic temàtics (per tipus de càncer).

o Sessions de relaxació.

o Taller de nutrició.

o Curs i sessions de ioga oncològic.

o Taller sobre la cura de la pell i les mucoses.

o Taller de son i descans.

o Taller d’estètica oncològica, centrat en l’ús de perruques i mocadors

o Orientació sobre higiene postural i exercici adaptat per tipus de càncer.

o Activitats d’exercici lleuger: marxa nòrdica …

 

Social:

o Escolta activa i orientació sobre aspectes laborals, econòmics i d’organització familiar.

o Tallers sobre baixa laboral, tràmits i gestions més habituals.

o Horticultura social i una altra activitats comunitàries

o Tallers d’orientació legal en l’àmbit civil, laboral i fiscal.

o Assessorament i acompanyament individual sobre com accedir a recursos i ajudes.

Promovem les activitats grupals, en què les persones connecten i comparteixen amb altres en la seva mateixa situació, evitant l’aïllament que sol provocar el càncer.

T’animem a informar-te sobre tot el nostre programa a la pàgina de Kālida Sant Pau i Kālida a casa.

A causa de la situació actual, apliquem totes les mesures d’higiene i prevenció necessàries davant la Covid-19, per garantir que Kālida sigui un espai segur. Pots informar-te aquí.

“Kālida Sant Pau ha nascut per acompanyar, fins i tot acaronar, oferint espais per parlar, per relaxar-se, per aprendre, per autocontrolar-se, per fugir una estona si cal; per rebre una alenada d’aire fresc, lluny de l’entorn de la bata blanca”

Dr. Agustí Barnadas. Cap del Servei d’Oncología Mèdica. Hospital de Sant Pau. Patró de la Fundació Kālida.

L’equip professional

Totes les activitats que oferim estan coordinades i facilitades per professionals que compten amb la deguda formació i àmplia experiència en l’àmbit onco-hematològic.

 • Infermeres Especialistes en Suport Oncològic.
 • Psicooncólogues
 • Treballadores Socials
 • Professionals externs, acreditats i experimentats en: nutrició, ioga, fisioteràpia, cura de la pell, son i descans, dret laboral … entre d’altres.

El nostre primer centre, Kālida Sant Pau, és al costat de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. La nostra visió és crear una xarxa de centres Kālida, al costat dels principals hospitals públics de referència en oncologia de país i contribuir a reduir el dèficit d’atenció psicosocial de les persones que conviuen amb el càncer.

La primera visita

Benvinguda: quan una persona que conviu amb el càncer i arriba a Kālida per primera vegada, un voluntari li dóna la benvinguda, li ofereix una mica de beure -te, cafè, aigua- i la convida a seure un moment i gaudir de l’espai.

A continuació, una professional de centre -generalment una Especialista en Suport Oncològic- escolta a la persona per explorar i valorar les seves necessitats, comprendre la seva situació i entendre com se sent en relació a el càncer, amb l’objectiu de poder orientar el millor possibles sobre el programa de suport integral.

Les persones poden venir acompanyades, i tenir aquesta primera conversa amb la seva parella, fills, pares, amics o cuidadors.

Accés

Kālida Sant Pau està situat a pocs metres de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Totes les persones que conviuen amb el càncer poden accedir de manera gratuïta, sense cita prèvia ni necessitat de derivació. Poden venir persones que estiguin rebent tractament en qualsevol hospital.

Si per a evitar el transport públic, prefereixen venir en el seu vehicle privat, els oferim pàrquing gratuït al Pàrquing Saba Sant Pau

Consulta aquí el plànol d’accés.

Horari d’atenció: de dilluns a dijous de 8:30 a 17hs. Divendres de 8:30 a 15hs.

Com podem treballar junts
 • Referir, derivar o recomanar Kālida als teus pacients i / o els seus familiars. Per a això, descarrega’t aquest fulletó podràs donar-la en mà a qui consideris que podem acompanyar o enviar per correu electrònic.
 • A difondre la nostra pàgina web i els seus continguts entre les persones a les que atens.
 • Col·laborar com a facilitador / a voluntari / a en algun dels nostres cursos, tallers, grups de suport.
 • Suggeriu maneres d’ampliar i aprofundir el nostre programa de suport integral, sempre que es basin en algun tipus d’evidència.

Què hem d’evitar en les nostres col·laboracions

Kālida és una organització que ha nascut per contribuir a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones amb càncer i el seu entorn, complementant els esforços de el sistema de salut de país. Per això, és molt important no solapar els seus recursos amb la cartera de serveis que hospitals, centres de salut o sociosanitaris ofereixen als seus pacients. En aquest sentit, si la institució en la qual treballes ofereix serveis similars als que Kālida ofereix, el millor és que la derives internament als serveis corresponents.

Encara no coneixes Kālida?

Contacta amb nosaltres i podem organitzar visites per a grups de professionals de la salut. També si tens alguna pregunta o suggeriment. Escriu-nos mitjançant aquest formulari, i us respondrem el més aviat possible.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Som aquí per acompanyar-te, tant si t’han diagnosticat un càncer, si estàs esperant resultats, has patit una recaiguda, estàs en tractament o ets familiar d’una persona amb càncer.

Apropa’t a Kālida Sant Pau

Truca’ns al 930 502 323
Envia’ns un email a 

Connecta amb Kālida Online

Accessibility Toolbar