CENTRE KĀLIDA SANT PAU

  1. Inici
  2. Com t’ajudem
  3. Centre Kālida Sant Pau

A Kālida Sant Pau, cada dia és jornada de portes obertes

 Kālida Sant Pau és un espai obert i totalment gratuït per a totes les persones que conviuen amb el càncer. Tan si t’han diagnosticat càncer, com si ets familiar o cuidador d’una persona amb càncer, pots apropar-te en qualsevol moment, sense cita prèvia ni derivació mèdica. El centre està ubicat al Recinte de l’Hospital de Sant Pau, i pots venir-hi independentment de l’hospital on t’atenguin. Aquí podràs gaudir d’un espai acollidor i rebre suport del nostre equip de professionals de suport oncològic integral.

Hi som per acompanyar-te

Mentre convius amb el càncer, a Kālida t’acompanyem a tu i als teus en tot el que necessitis. Et podem ajudar de moltes maneres:

Gestió emocional

Efectes secundaris i símptomes

Dia a dia i relacions socials

Benestar corporal i moviment

Cuidar-te mentre cuides

AGENDA

Descobreix l’agenda amb els cursos, tallers, sessions o activitats totes elles gratuïtes, que tens al teu abast facilitades pel nostre equip de professionals i dissenyades per millorar el teu benestar mentre convius amb el càncer. Pots descarregar aquí el calendari del mes de setembre  i aquí el del mes d’octubre.

PROPERES ACTIVITATS

Sessions de QiGong

Sessions de QiGong

Promoure el benestar físic i emocional, combinant moviments suaus del cos amb relaxació i respiració.
setembre 27, 2023 - 10:30 am
Llegir més
Taller "Discapacitat"

Taller "Discapacitat"

Donar-te a conèixer com es pot demanar el grau de discapaciat i quins son els beneficis.
setembre 27, 2023 - 12:00 pm
Llegir més
Grup de suport emocional

Grup de suport emocional

Comparteix els teus dubtes, preocupacions i experiències amb persones a la teva mateixa situació.
setembre 28, 2023 - 10:00 am
Llegir més

DADES PRÀCTIQUES

Direcció: Recinte Històric de l’Hospital de Sant Pau. Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167, 08025 Barcelona.
Horari: De dilluns a dijous de 8h30 a 17h i els divendres de 8h30 a 15h.
Telèfon: 935 537 930
Email: kalida.santpau@fundaciokalida.org
Com arribar-hi? Descarrega el plànol d’accés.
Aparcament gratuït a l’Hospital de Sant Pau per a persones amb mobilitat reduïda i/o altres necessitats especials, que reben el suport de Kālida. Gràcies a la col·laboració de SABA. Per beneficiar-te’n, consulta a l’equip del Centre.
Codi Registre de Centres, Serveis i Establiments Sanitaris de Catalunya: E08725945 

Contacta amb Kālida Sant Pau

"*" Indica els camps obligatoris

Nom*
FUNDACIÓ PRIVADA KĀLIDA és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR).
Política de privacitat*
Comunicacions

L’Equip

A Kālida Sant Pau, l’únic protocol que seguim és saludar a l’entrar.

L’equip de Kālida Sant Pau està format per professionals compromesos i amb àmplia experiència donant suport a persones immerses en processos oncològics. Compta amb professionals de la Psicooncologia, Infermeria i Treball Social així com altres disciplines com la Dietètica-Nutrició, el ioga, l’Artteràpia, la Fisioteràpia … La seva missió és orientar-te perquè trobis el suport emocional, pràctic o social que necessitis, de forma totalment gratuïta, tant en sessions individuals, tallers com en grups de suport.

Descobreix el nostre equip professional, qui són i com poden ajudar-te

[ultimate_modal btn_size=”md” btn_bg_color=”#f98767″ btn_text=”Sara” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff” css_modal_box=”.vc_custom_1575451751948{margin-bottom: 10px !important;}”]
Coordinadora de Centre

A Kālida Sant Pau coordino el dia a dia del centre així com l’equip de professionals i voluntaris. Junts el convertim en un lloc únic i màgic i en el qual les persones afectades pel càncer reben el suport que necessiten.

Durant la meva adolescència vaig descobrir que volia dedicar-me a una professió vinculada amb les persones i ajudar-les a assolir el repte que significa viure dignament. Aquesta va ser la motivació principal per estudiar Psicologia i especialitzar-me en el camp de l’Oncologia.

La meva vocació és estar al costat de les persones que es troben en moments de dificultat i acompanyar-les en aquest procés que les porta a accedir a el millor d’elles mateixes com són la resiliència, la compassió, l’amabilitat o la gratitud.

Em sento molt afortunada de treballar en un lloc com Kālida. Un espai agradable i acollidor en el qual les persones poden donar veu a les seves preocupacions, pors, emocions o allò que necessitin en cada moment. En un ambient lliure de judicis, proporcionem un programa integral d’atenció psicosocial integral per millorar la seva qualitat de vida.

Núm. 13.208 Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya[/ultimate_modal]

Coordinadora Kālida Sant Pau. Psicooncòloga
[ultimate_modal btn_size=”md” btn_bg_color=”#f98767″ btn_text=”Ana” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff” css_modal_box=”.vc_custom_1575451819031{margin-bottom: 10px !important;}”]
Psicooncóloga

Soc psicòloga per vocació. Des de sempre he volgut ajudar les persones a sentir-se millor. El càncer pot generar malestar i angoixa, com psicooncòloga puc oferir el meu coneixement i experiència per a millorar aquests símptomes.

A Kālida acompanyo a les persones amb càncer, familiars i entorn en el seu procés emocional, tant en atenció individual com en grupal. Gran part del meu treball consisteix en facilitar l’adaptació a la malaltia, en oferir eines per a disminuir l’ansietat i signes depressius que poden aparèixer, a més d’escoltar, respectar, comprendre i acollir a les persones que necessiten suport psicològic.

A Kālida el lloc, entorn, llum i les persones conflueixen per a oferir un espai òptim on sentir-se acollit i respectat. Estic encantada de formar part d’aquest meravellós projecte i el del seu equip.

Núm. 16883 del Col·legi de Psicòlogues de Catalunya[/ultimate_modal]

Psicooncòloga
[ultimate_modal btn_size=”md” btn_bg_color=”#f98767″ btn_text=”Eva” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff” css_modal_box=”.vc_custom_1645703947444{margin-bottom: 10px !important;}”]
Assessora en serveis i prestacions socials

Vaig decidir ser treballadora social per poder millorar el benestar de les persones promovent el canvi i enfortint els seus vincles. Vaig començar en el món de l’oncologia com un repte personal, realitzant les meves pràctiques en Oncologia Pediàtrica de l’Hospital de Sant Pau. Des d’aquest precís instant no em desvinculi del camp sanitari.

En Kalida Sant Pau va proporcionar assessorament i informació sobre els recursos, serveis i prestacions que les persones que ens visita tenen al seu abast. Els acompanyar-los en l’exercici dels seus drets, contribuint a enfortir l’. Això ho faig mitjançant sessions individuals com en tallers temàtics on les persones poden compartir les seves vivències i ajudar-se entre elles. També sóc la responsable de coordinar el voluntariat, persones entregades que m’ajuden a seguir creixent.

Treballar en Kalida Sant Pau ha estat per a mi tornar als meus inicis, però amb l’experiència dels anys de professió i de les vivències de totes les persones que m’han obert les portes de la seva vida i he pogut acompanyar en el seu procés. Tot això amb un gran equip de voluntaris que ofereixen la millor benvinguda al centre i un equip assistencial amb una mateixa missió ACOMPANYAR

Nº. 4836 Col·legi de Treball Social de Barcelona[/ultimate_modal]

Assessora Serveis i Prestacions Socials
[ultimate_modal btn_size=”md” btn_bg_color=”#f98767″ btn_text=”Marta” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff” css_modal_box=”.vc_custom_1633088934691{margin-bottom: 10px !important;}”]M’apassiona el contacte amb les persones, en els meus anys d’experiència com a infermera i dins l’àmbit de la onco-hematologia he pogut adonar-me de la necessitat de l’acompanyament a les persones i els seus éssers més propers que passen per un procés oncològic, poder oferir una relació humana és el que m’ha portat fins a Kalida.

La meva funció és acollir i acompanyar les persones que ens visiten, ajudar a entendre la informació mèdica, aportar consells pràctics i facilitar algunes sessions i grups de l’àrea de suport pràctic.

Formar part d’un equip tan humà i compromès em fa sentir agraïda i voler treure el millor de mi cada dia.[/ultimate_modal]

Especialista en Suport Oncològic
[ultimate_modal btn_size=”md” btn_bg_color=”#f98767″ btn_text=”Eva” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff” css_modal_box=”.vc_custom_1645703962749{margin-bottom: 10px !important;}”]El món sanitari ha estat sempre la meva vocació. El meu camí va començar a la psicologia i la vida em va portar fins a la infermeria. Tot i que les dues professions es nodreixen entre si, sempre he hagut d’exercir una professió o una altra, fins que vaig arribar a Kālida.

Aquí he trobat un espai i un equip que viuen per brindar tot el suport a les persones que conviuen amb el càncer. A Kālida puc fer allò que més m’omple, unir els meus coneixements en infermeria oncològica i psicooncologia per poder acompanyar a nivell sanitari, pràctic i emocional totes aquelles persones que es troben en la situació tan difícil que comporta un procés oncològic.[/ultimate_modal]

Especialista en Suport Oncològic
[ultimate_modal btn_size=”md” btn_bg_color=”#f98767″ btn_text=”Laura” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff” css_modal_box=”.vc_custom_1669376402056{margin-bottom: 10px !important;}”]He trobat a la psicooncologia la meva veritable vocació. Cada dia em sento molt afortunada de poder acompanyar tant les persones que estan passant per aquesta malaltia com els seus familiars.
Estic convençuda de la importància que té l’acompanyament emocional durant tot el procés oncològic. La meva funció a Kālida és justament aquesta, poder oferir-ho ja sigui de manera individual o grupal, brindant espais on les persones se sentin segures i còmodes per parlar del que necessiten.
Estic encantada de formar part de Kālida, on, juntament amb tots els que treballem aquí, busquem acompanyar, cuidar, escoltar i acollir tota persona que entra per la porta, sempre des de la calidesa humana i el respecte. Quina sort hi hagi llocs com aquest!

Número 19125 del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya[/ultimate_modal]

Psicooncòloga
Adriana Jarrín Ioga oncològic
[ultimate_modal btn_size=”md” btn_bg_color=”#f98767″ btn_text=”Adriana” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff” css_modal_box=”.vc_custom_1575451844624{margin-bottom: 10px !important;}”]
Professora del Curs de Ioga

La primera vegada que vaig posar els peus sobre una estoreta de Ioga estava en tractament de quimioteràpia per un càncer d’ovari. Gràcies a la pràctica de Ioga vaig re-connectar amb el meu cos, descomprimir les meves articulacions, relaxar la musculatura, aprofundir en la respiració i aprendre a respectar els meus límits i a gaudir de les meves possibilitats. La estoreta va esdevenir un lloc des del qual observar i rebre la vida i, com una part de la vida, la malaltia. Després d’anys de pràctica em vaig especialitzar com a professora en el programa de Ioga for Cancer Survivors per compartir la meva experiència amb altres persones que viuen una situació similar.

A les sessions de Ioga Oncològic de Kālida Sant Pau, a diferència d’altres classes de ioga, els exercicis físics (asanas) i de respiració (pranayamas) estan especialment adaptats amb l’objectiu d’alleujar les afeccions provocades per la cirurgia i els tractaments de quimioteràpia , radioteràpia i hormonals. S’ofereix una varietat de suports (blocs, mantes, cintes) per facilitar els moviments, els estiraments i la relaxació. Es treballa amb grups reduïts per oferir una atenció personalitzada i es promou un espai de re-connexió, diàleg, observació i gaudi de les possibilitats del cos, la ment i les emocions[/ultimate_modal]

Professora de Ioga oncològic
[ultimate_modal btn_size=”md” btn_bg_color=”#f98767″ btn_text=”Edu” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff” css_modal_box=”.vc_custom_1610111630619{margin-bottom: 10px !important;}”]Fisioterapeuta i Osteòpata. Dinamitzador del taller “Mou-te per cuidar-te”

Des de fa 30 anys sóc fisioterapeuta, treballant a hospitals així com a la meva consulta privada. M’hi dedico per vocació; per ajudar a millorar el benestar i la salut de les persones que ho necessiten. A Kālida he trobat un equip de professionals que et dóna totes les facilitats per poder col·laborar voluntàriament i aportar amb el meu granet de sorra. Junts oferim a les persones malaltes de càncer així com al seu entorn proper, acompanyament, assessorament  i ajuda en molts aspectes que moltes vegades no poden ser atesos pel sistema de salut.[/ultimate_modal]

Fisioterapeuta i Osteòpata. Voluntari
Iolanda Pujol Fundació Kalida
[ultimate_modal btn_size=”md” btn_bg_color=”#f98767″ btn_text=”Iolanda” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff” css_modal_box=”.vc_custom_1575451781350{margin-bottom: 10px !important;}”]
Artterapeuta

Créixer professionalment dins l’àmbit de la salut per una banda i de la creativitat per una altra, m’ha fet viure i ser conscient que la salut, com la vida, és un estat de transformació i creació constant; portant-me a treballar des de l’artteràpia amb cura, respecte, compromís i a posar-me com a horitzó el que aquesta definició de salut significa.

La meva funció es acompanyar a persones que travessen per un procés oncològic  i als seus familiars, amb la intenció de promoure la millora del seu benestar emocional i espiritual i amb ell, la seva qualitat de vida.

Com ho faig? A poc a poc, respectant el ritme i la singularitat de cadascú, a través dels materials i dels diferents llenguatges artístics, anirem traçant un camí d’exploració que permeti a la persona obrir un diàleg amb el seu propi procés creatiu.

Em sento afortunada de treballar Kālida, un entorn acollidor i ple de bellesa i em fa especial il·lusió formar part del seu equip multidisciplinar, on les mirades de tots els professionals sumen i ho fan en la mateixa direcció; acompanyar a les persones.[/ultimate_modal]

Artterapeuta. En col·laboració amb Fundació Nous Cims
[ultimate_modal btn_size=”md” btn_bg_color=”#f98767″ btn_text=”Sally” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff” css_modal_box=”.vc_custom_1610639110687{margin-bottom: 10px !important;}”]
Artteraèpeuta

Sóc artterapeuta, investigadora i docent. Des de fa 15 anys treballo amb grups d’artteràpia per a persones amb diagnòstics crònics. En 2018 vaig presentar la tesi doctoral sobre artteràpia grupal en l’àmbit de la salut. Aquest temps m’ha ensenyat que l’artteràpia té molt potencial per ajudar les persones a redescobrir les seves capacitats i a reconèixer nous potencials. És una tasca que se centra en la persona, no en els símptomes que pateix. L’acompanyament terapèutic i l’exploració amb els materials plàstics proporcionen un lloc segur, que facilita la recerca del camí propi cap al benestar emocional i psicosocial. És un treball holístic que repercuteix de forma positiva en l’estat físic de la persona.
Em fa molta il·lusió formar part de l’equip multidisciplinari de Kālida, seguir aprenent a través de la mirada de totes les persones que hi participen i poder oferir els tallers en un ambient tan acollidor, bell i cuidat. És un projecte que aporta llum a la vivència d’un procés oncològic.[/ultimate_modal]

Artterapeuta. En col·laboració amb Fundació Nous Cims
[ultimate_modal btn_size=”md” btn_bg_color=”#f98767″ btn_text=”Toni Esteve” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff” css_modal_box=”.vc_custom_1669376999830{margin-bottom: 10px !important;}”]
Investigador especialista en son. Facilitador del taller “El Bon Dormir” a Kālida amb el suport de la clínica de son AdSalutem Instituto de Sueño.

En els tallers de Kālida parlem sobre l’importància del son saludable. Parlem que passa mentre dormim i que podem fer per dormir millor. Aquest taller és per a aquelles persones que tinguin dificultats per dormir, freqüents despertars nocturns i/o despertars precoços.

Doctor a Farmàcia. Fundador i investigador d’AdSalutem – Institut del son. President de la Fundació Institut Guttmann. President d’Esteve Teijin Healthcare. Membre numerari de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i la Reial Acadèmia de Doctors d’Espanya.[/ultimate_modal]

Especialista en son. En col·laboració amb AdSalutem Instituto de Sueño.
Nuria Durán Dietista-Nutricionista
[ultimate_modal btn_size=”md” btn_bg_color=”#f98767″ btn_text=”Núria” modal_size=”medium” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ btn_txt_color=”#ffffff” css_modal_box=”.vc_custom_1575451833727{margin-bottom: 10px !important;}”]
Dietista-Nutricionista, facilitadora del Taller “Menjar sa”

He treballat en diferents àmbits dins del mon de l’alimentació i nutrició, i en general, sempre m’ha atret més i m’he sentit més còmode treballant en contacte amb la gent, en nutrició clínica i temes de salut pública. Des de fa uns anys m’he anat especialitzant amb pacient oncològic. Treballo donant pautes d’alimentació i hàbits saludables; ja sigui per millorar el benestar i reduir el risc de patir certes malalties o com a complement d’un tractament, en el cas que es pateixi una malaltia.

Del projecte de Kālida em va atreure que era un centre innovador a casa nostre i amb una manera de fer molt concreta. Des d’un entorn acollidor i càlid, professional i proper tant per l’equip que hi treballa com per les persones que poden gaudir dels seus serveis.

Núm. CAT000833 Col·legi  Dietistes-Nutricionistes de Catalunya[/ultimate_modal]

Dietista-Nutricionista

Les persones voluntàries són claus per a que l’equip assistencial de Kālida Sant Pau pugui oferir suport a les persones que visiten el centre. Ajuden a donar-los-hi la benvinguda, a que es familiaritzin amb l’espai, en la gestió diària del centre, a organitzar esdeveniments o a fer tasques especialitzades segons les necessitats assistencials detectades.

Descobreix les oportunitats que ofereix Kālida Sant Pau per a fer de Voluntari.

Equip Kalida Sant Pau

Arquitectura per cuidar

Kālida Sant Pau ha estat el primer Centre Kālida en projectar-se i construir-se. Dissenyat desinteressadament per l’arquitecta Benedetta Tagliabue, fundadora de l’estudi Miralles Tagliabue EMBT, ha estat pensat com un pavelló jardí en el qual els límits entre interior i exterior es desdibuixen. L’espai s’organitza en un edifici de 400 m2 organitzat en dos nivells i una zona enjardinada de 650 m2.

Pel que fa al disseny d’interiors, ha comptat amb el suport altruista de Patricia Urquiola i el seu equip a Studio Urquiola, que ha permès dotar a aquest espai obert i flexible, d’una atmosfera càlida i amable, que transmeti sensacions dinàmiques i positives. A més, la seva implicació ha permès sumar al projecte grans marques de mobiliari, il·luminació, paviments… que han col·laborat desinteressadament en aquets projecte.

L’arquitecte:
Tagliabue

Benedetta Tagliabue

Miralles Tagliabue EMBT és un estudi d’arquitectura fundat el 1994 per l’associació d’Enric Miralles (1955-2000) i Benedetta Tagliabue a Barcelona.

Benedetta Tagliabue

“Volem que la gent no sàpiga on és, que només vegi jardí, flors, que li inundi la llum. De fet, estem a l’Hospital de Sant Pau, l’obra mestra de Domènech i Montaner, algú que tenia clara la idea que la bellesa cura i dóna pau “.

Benedetta Tagliabue

La interiorista:
Urquola

Patricia Urquiola

Studio Urquiola és un prestigiosa firma d’arquitectura i interiorisme liderada per Patricia Urquiola des que es fundà l’any 2001.

“L’atmosfera ha de ser càlida i amable, com ho és en un espai domèstic. Per tant, hem seleccionat colors suaus per a les cobertes principals, com fusta i ceràmica que donen a l’entorn general un ambient similar al d’una llar.”

Patricia Urquiola

Jardins Kalida Sant Pau

Per l’enjardinament, hem comptat amb l’assessorament i execució dels serveis de jardineria de la Fundació Gaspar de Portolà.

Basant-nos en la concepció d’hospital-jardí de Domènech i Montaner, s’ha configurat amb l’objectiu d’establir una transició tranquil·la amb l’Hospital, convertint-se en una extensió del Centre. Les espècies seleccionades són principalment mediterrànies, medicinals i aromàtiques.

 Vols veure com es va construir el centre?
Galeria d’imatges de Kālida Sant Pau.

Reconeixement

La gestació de Kālida Sant Pau ha estat fruit de l’impuls i col·laboració de diverses entitats privades. A aquest lideratge, se li han sumat moltes voluntats, tant de persones, famílies com de diferents empreses i fundacions.

Finalment, després d’un llarg i complex camí, el 9 de maig de 2019 va inaugurar el primer Centre Kalida, esperant que es converteixi en el vaixell insígnia de molts més en el futur.

Amb l’impuls de:
  • Fundació Nous Cims
  • Fundació Hospital de Sant Pau
En col·laboració amb:

A més de les principals entitats impulsores y col·laboradores, el projecte ha estat i segueix essent possible gràcies a la generositat de les següents persones i entitats:

EMBT logo
Urquiola logo
Andreu World Logo
Bulthaup logo
Cementos Molins
American Hardwood Export Council
Flos logo
Listone Giordano logo
Ascensors Jordà logo
Mutina logo
Viccarbe logo
Point logo
International Woman Barcelona
Kettal Logo
Gan logo
Airlan logo
Cappellini logo
Roca logo
Aquilea Logo
Marset logo
Teixidors Logo
Kvadrat Logo

Daikin · Riba Massanell · Grundfos · Gres Aragon · Arlex · Rotary Club Barcelona Millennium · Fundación María Francisca de Roviralta · Vidres Gràcia · Brita · Xix Tonic Productions SL · Almost 200 Productions SL · Velfont · Nordream · Alfonso Rodés Vilà ·  Família Castejón · Família Williams · Daniel & Emily Strong · Família Reventós Spà i amics · Estela Vidaller · Sandra Liñeira · Cormac Walsh · Família Macleod · Maria Martínez Pujol Xicoy · Julia Knowles · Família Clements · Maria Isabel Casanellas · Marc Tintoré Riviére · Barry Davys · Piluca Peris · Deborah Palacios · Mònica Sans Carré · Bob West · Rowena Davies

Menú