Una joventut en pausa

El càncer no hi entén d’edats però l’impacte que provoca el diagnòstic pot variar molt en funció de l’edat en què es detecta. Per als adults joves, la notícia del càncer obre un parèntesi vital en un dels moment més expansius de la seva vida.

A la Clara i l’Eduard els van diagnosticar durant la vintena. L’experiència els ha provocat canvis en la seva forma de veure i viure la vida i de relacionar-se amb el seu entorn. Els tractaments mèdics als que s’han sotmès els ha permès bregar amb la malaltia, però l’impacte físic, emocional,

pràctic i social que els ha provocat saben que perdurarà en el temps.  

També per al seu entorn, ja siguin  pares, germans, parella, amics o col·legues de feina o estudi, la seva vivència els ha generat una incertesa i preocupació complexa de gestionar. 

Vivències com les de la Clara i l’Eduard són cada cop més habituals entre les més de 2.000 persones que cada any visiten el Centre Kālida requerint un abordatge psicosocial especialitzat. 

En primera persona

Descobreix les històries de la Clara i l’Eduard, que han rebut el suport de Kālida

Eduard, 30 anys. Càncer testicular

“Kālida m’ha ajudat a donar-li un altre enfocament a la meva vida més enllà del càncer.”

Clara, 24 anys. Tumor cerebral.

“Kālida per mi es un refugi i un espai segur per les persones en procés oncològic”

A Kālida acompanyem gratuïtament gràcies a les donacions de persones com tu.

PARLEN ELS PROFESSIONALS

Per què son necessaris els espais com Kālida?

Dra. Sebio, metgessa especialista en Oncologia Mèdica, Hospital Sant Pau 

“Kālida afegeix un valor fonamental  al diagnòstic, tractament… a tot el procés oncològic d’aquests pacients i també de les seves famílies” 

Dr. Gallego, metge especialista en Oncologia Mèdica, Hospital Sant Pau 

“Tenir la sort de tenir al costat de l’hospital un servei que pot oferir de forma gratuïta aquest acompanyament, ajuda molt als pacients joves i als de qualsevol edat.”

Eva Frechilla, Treballadora Social – Kalida Sant Pau 

“Els reptes que té Kālida per millorar l’acompanyament per l’adult jove és crear grups de suport on puguin explicar i compartir el moment vital en el que es troben”

La teva aportació és imprescindible per continuar al costat de moltes persones convivint amb el càncer

Un model reconegut

Kālida s’inspira en l’organització Maggie’s formant part de la seva xarxa internacional de més de 30 centres. Amb més de 25 anys d’experiència, el seu model de suport complementari ha estat reconegut com a “best practice” pel National Health Service (NHS) del Regne Unit, entre d’altres.  Per la seva banda, recentment Kālida ha estat reconeguda amb la Medalla FAD – Foment de les Arts i el Disseny – de l’any 2022. La Junta Directiva d’aquesta prestigiosa organització l’ha atorgat “per la aposta pel disseny com a eina per a la millora del benestar de les persones que conviuen amb el càncer i per posar en evidència la importància de l’entorn en el procés de cura i assumir el desafiament d’humanitzar els espais mitjançant el disseny”.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Som aquí per acompanyar-te, tant si t’han diagnosticat un càncer, si estàs esperant resultats, has patit una recaiguda, estàs en tractament o ets familiar d’una persona amb càncer.

Apropa’t a Kālida Sant Pau

Truca’ns al 930 502 323
Envia’ns un email a 

Connecta amb Kālida Online

TROBA LA INFORMACIÓ I AJUDA QUE NECESSITES

T’oferim informació sobre el càncer basada en l’evidència científica i posem al teu abast recursos per ajudar-te a millorar el teu benestar físic i emocional

Accessibility Toolbar