Canal Ètic
Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció, la finalitat de les quals és la de protegir les persones que en un context laboral o professional detectin infraccions penals o administratives greus o molt greus i les comuniquin mitjançant els mecanismes regulats en aquesta, anomenada llei de protecció a l’informant, comporta la responsabilitat per a les organitzacions d’adaptar les seves polítiques i sistemes informació als requisits formals i tècnics exigits per la norma.
Per això, la FUNDACIÓ PRIVADA KALIDA manté, el corresponent CANAL ÈTIC, mitjançant una URL adreçant la seva informació al nostre comitè d’assessors externs – Comitè Ètic – contractat a aquest efecte.
¿Qui pot presentar denúncies?
Gràcies a la teva col·laboració responsable, podem detectar conductes contràries a dret, als principis oa les regles ètiques i de bon govern de Kālida, per la qual cosa animem a persones Empleades, Voluntàries, professional externs o personal de serveis subcontractats, membres del Patronat i de la Direcció així com les persones beneficiàries de la Fundació privada Kālida a comunicar-nos aquestes incidències.
¿Qui ha d’aprovar el sistema intern d’informació (SIC) i qui l’ha de gestionar?
El màxim òrgan de govern és lencarregat daprovar la política o estratègia del SIC, així com designar el responsable del Sistema. El responsable ha de ser un directiu, si bé en funció del context de lorganització aquesta funció pot ser realitzada per professionals externs com ORFILA ASSESSORS – DPT. COMPLIANCE
Com enviar una comunicació?
Tot seguit, podràs accedir al formulari ORFILA ASSESSORS on incloure tots els detalls sobre l’assumpte que et preocupa. Tracta de ser tan específic com puguis quant als noms o departaments, persones, documents, polítiques, llocs, dates, hores, etc.
Un cop hagis interposat la teva comunicació, des d’ORFILA ASSESSORS es posaran en contacte amb tu