CUIDAR-TE MENTRE CUIDES

Si cuides una persona molt estimada que té càncer és probable que sentis cansament, preocupació, aïllament i que tinguis molts dubtes sense resoldre. A Kālida et trobaràs amb altres persones en la teva mateixa situació amb què compartir la teva experiència i aprendre’n. A més, comptaràs amb l’acompanyament de les professionals que t’ajudaran a tenir cura de tu, tant físicament com emocionalment.

ATENCIÓ INDIVIDUAL SENSE CITA PRÈVIA

Apropa’t en qualsevol moment sense cita prèvia ni derivació mèdica. Les professionals del Centre Kālida t’ajudaran a comprendre les teves emocions com a cuidador o cuidadora d’una persona estimada amb càncer. Aprendràs a acceptar-les i a posar en pràctica recomanacions que t’ajudaran a adaptar-te millor al que estàs vivint, per poder cuidar a la persona malalta, i a la vegada cuidar el teu benestar emocional.

Apropa’t al Centre Kālida sense cita prèvia per parlar amb una professional de l’equip.

ET CUIDO, EM CUIDO

Curs de 4 sessions, on es facilita informació pràctica, social i emocional sobre el càncer, a més d’oferir un espai on pots compartir les teves emocions i dubtes amb altres persones en la teva mateixa situació. Dirigit als cuidadors principals de persones amb càncer, i facilitat per les psicooncòlogues del Centre Kālida.

Veure agenda

EL BON DORMIR

Taller dirigit a totes les persones que conviuen amb el càncer, siguin pacients, cuidadores o familiars, on s’abordaran els hàbits saludables per tenir una bona qualitat del son durant el procés oncològic. Facilitat per professionals experts en la medicina del son d’AdSalutem Sleep Institute, entitat col·laboradora de Kālida.

Veure agenda

GRUP DE SUPORT PER A PERSONES CUIDADORES

Grup dirigit als cuidadors principals de persones amb càncer que hagin participat prèviament al curs “Et cuido, Em cuido” de Kālida Sant Pau o hagin rebut la recomanació terapèutica de participar en les sessions per part d’algunes de les professionals del centre.

Veure agenda

RELAXACIÓ

Sessions de relaxació per ajudar-te a prendre consciència del teu cos i la importància de la respiració, així com a bregar amb l’estrès, promovent beneficis com la disminució de les nàusees, el dolor o el cansament. Guiades per les nostres infermeres Especialistes en Suport Oncològic i dirigides tant a persones que tinguin o hagin tingut càncer, com a cuidadors/es.

Veure agenda

VIURE BÉ AMB ESTRÈS

Curs de 6 sessions (1 per setmana) on s’aprenen diferents tècniques de relaxació incloent: control de pensaments anticipatoris, meditació, visualització i relaxació ràpida o d’emergència. Activitat adreçada a qualsevol persona que tingui o hagi tingut càncer, o el cuidador principal. Curs facilitat per una de les psicooncòlogues del Centre Kālida.

Veure agenda

MINDFULNESS

Curs de 7 sessions, 1 per setmana, de 2 hores de durada, on s’aprofundeix en aspectes treballats prèviament al curs “Viure bé amb estrès”. Té com a objectiu aprendre a prendre consciència dels pensaments, les emocions, les sensacions corporals i l’ambient circumdant, sense jutjar si són adequats.
Dirigit a qualsevol persona que tingui o hagi tingut càncer o el cuidador/a principal. Facilitat per una de les psicooncòlogues del Centre Kālida.

Veure agenda

TALLER “CÀNCER HEREDITARI”

Taller adreçat a persones amb càncer i/o antecedents familiars de càncer i sospita de predisposició hereditària. Oferir informació que ajudi a entendre en quins casos podem estar davant d’una síndrome de càncer hereditari, tipus de tumors que poden ser hereditaris, què és l’assessorament genètic, casos en què està indicat un estudi genètic i les seves recomanacions per a un millor abordatge i vivència d’aquesta situació.

Veure agenda

DIA DELS PETITS

Jornada coordinada per l’àrea de suport emocional del Centre Kālida, per explorar l’estat emocional dels nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, els pares dels quals tenen càncer. Millorar la comunicació intrafamiliar en relació amb el procés oncològic, facilitar la comprensió del càncer per part dels nens i nenes i els efectes que això pot tenir en els seus pares o mares, i oferir un espai de respir i diversió als més joves que permeti compartir les emocions entre iguals.

Veure agenda

ARTTERÀPIA

Sessions de 2 hores dirigides tant a persones amb càncer com a cuidadors. No cal experiència prèvia. L’objectiu és explorar i treballar les emocions que provoca la convivència amb el càncer utilitzant diferents disciplines artístiques. Activitat facilitada per una artterepeuta titulada d’Art Agere gràcies a la col·laboració de la Fundació Nous Cims.

Veure agenda

PER ON COMENÇAR

Taller dirigit a aquelles persones en situació de diagnòstic i als seus cuidadors principals, per promoure la proactivitat de la persona amb càncer, conèixer el càncer i els seus tractaments, prevenir i gestionar els efectes secundaris i promoure el benestar físic i emocional de la persona. Sessions dinamitzades per les Infermeres Especialites en Suport oncològic.

Veure agenda

SESSIONS DE PSICOONCOLOGÍA INDIVIDUAL, EN PARELLA O FAMÍLIA

En alguns casos, les professionals de Kālida podrien recomanar-te sessions de suport psicooncològic, per ajudar-te a adaptar-te millor al que estàs vivint com a cuidadora d’una persona amb càncer.  Apropa’t en qualsevol moment i comenta la teva situació amb l’equip del Centre Kālida per tal de valorar plegats la millor forma d’acompanyar-te.

Veure agenda

ALTRES ÀMBITS DE SUPORT

 

Efectes secundaris i simptomes
Gestió emocional
Benestar coporal i moviment
Dia a dia i relacions socials

Accessibility Toolbar