Després del cáncer: el testimoni de l’Albert

Any rere any, i gràcies als avenços científics per a la detecció primerenca i el tractament dels diversos tipus de càncer, cada vegada són més les persones que poden continuar amb la seva vida després del càncer.

La Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM), en el seu informe “Las cifras del cáncer en España 2020”, estima que a Espanya, la supervivència 5 anys després de la diagnosi, que és la referència que s’utilitza habitualment, s’ha duplicat en els últims 40 anys, arribant al 55,3% per als homes i a l’61,7% per a les dones. I segons l’estudi internacional del “Concord Programme” de l’any 2018, que reuneix dades de 71 països, l’expectativa de vida continua creixent. En alguns països, fins i tot per als tipus més agressius de la malaltia, com els càncers de fetge, pàncrees o pulmó, s’han registrat increments del 5% des de l’última edició d’aquest estudi.

El primer diumenge de juny se celebra el “Dia internacional del supervivent de càncer”. Des de Kālida preferim recordar-lo com un dia per celebrar la vida. Li hem demanat a l’Albert, que va rebre l’alta mèdica fa més de dos anys després de passar per un càncer de pàncrees, que ens expliqui la seva experiència en aquesta etapa.

L’Albert es va apropar a Kālida quan estava en tractament i va participar del taller de nutrició i de cursos de suport emocional. Actualment ve a algunes sessions grupals, i és Amic de Kālida.

Moltes gràcies, Albert per la teva confiança i suport constants; segur que inspires a altres persones.

RELACIONATS

Accessibility Toolbar