“Dia dels menuts”, un espai de diversió i suport als més petits

El passat 18 de juny 4 famílies que conviuen amb el #càncer van participar al “Dia dels menuts”.     

Després d’una breu benvinguda, els infants, organitzats en grups, van participar d’una Gimcana amb la que van descobrir tots els racons del Kālida Sant Pau, guiats per pistes i preguntes que els van ajudar a entendre què es fa en cada espai de l’edifici i el jardí. 

Un cop finalitzada la gimcana vam compartir un esmorzar saludable tots plegats. 

Per finalitzar, vam dur a terme un taller emocional, dinamitzat per especialistes en psicologia infantil per identificar i compartir emocions en relació a la situació familiar. 

Per les famílies que conviuen amb el càncer, disposar d’espais per compartir junts i normalitzar la malaltia, ajuda a millorar la relació amb els seus fills i filles

Ana, psicooncòloga del Centre Kālida

Aquesta era la edició del dia dels menuts, trobada que se celebra quatrimestralment des de l’any 2021 

Els principals objectius del “Dia dels menuts” són:
  • Millorar la comunicació intrafamiliar en relació al procés oncològic.
  • Facilitar que les famílies puguin compartir amb els seus fills la informació i comprensió sobre la malaltia.
  • Fer tangible i normalitzar la vivència del càncer i el seu procés.
  • Oferir un espai de desconnexió i diversió als més petits, que els permeti compartir les seves emocions amb altres nens en la seva mateixa situació.

El proper “Dia dels menuts” es farà a la tardor. Si convius amb el càncer i tens nens d’entre 5 i 11 anys, envia’ns un correu a kalida.santpau@fundaciokalida.org per mantenir-te informat.

Som aquí per acompanyar-te. Si vols consultar recursos sobre com parlar amb els teus fills sobre el càncer, els trobaràs en aquest post al nostre blog.  

Recorda que Kālida Sant Pau és un espai obert i totalment gratuït per a qualsevol persona que convisqui amb el càncer, ja siguin pacients, familiars o cuidadors. Pots apropar-te en qualsevol moment, sense cita prèvia ni derivació mèdica, per obtenir el suport pràctic, emocional i social del nostre equip de professionals assistencials.  

 

 

RELACIONATS

Accessibility Toolbar