Noves sessions d’informació i orientació per a mitigar l’impacte social del càncer.

Necessito ajuda a casa! Hi ha algun servei gratuït? On puc trobar un voluntari/a que m’acompanyi a l’hospital? I aconseguir una perruca? A quins ajuts o prestacions socials tinc dret?; Com puc obtenir material sanitari o ajudes per al pagament de la medicació? Què és i com puc registrar el meu testament vital?

Aquestes i moltes altres són les preguntes que ens fan les persones amb càncer i el seu entorn més proper. Sens dubte, l’impacte de la malaltia abasta aspectes físics i emocionals sinó també nombroses preocupacions socials que, si no s’aborden, poden augmentar el malestar emocional. Per això l’acompanyament social és un component clau del nostre treball.

Basant-nos en les necessitats que hem detectat al nostre primer Centre Kālida, ampliem les activitats d’orientació social grupal. Per això, sota el títol “Què puc necessitar?”, Kālida ofereix a totes les persones que ens visiten tres sessions específiques que versaran sobre els temes que més ens consulten.

  • “Reorganització familiar”: sessió que brinda idees per adaptar-se a la nova situació i poder redistribuir els rols a la llar;
  • “Canvis econòmics”: centrada en l’ajust provocat per la disminució d’ingressos i l’increment de despeses derivades del procés oncològic;
  • “Tràmits administratius”: orienta respecte a les gestions administratives que s’han d’abordar tant durant el tractament com a la seva finalització.

Totes les sessions seran facilitades per l’Assessora en Serveis i Prestacions Socials del centre Kālida Sant Pau, Eva Frechilla, amb més de 14 anys d’experiència com a Treballadora Social en l’àmbit oncològic.

Calendari previst: els dimecres de 12 a 14 hores. Primera sessió: 23 d’octubre que tractarà sobre la “Reorganització familiar”.

Durada: 2 hores.

A qui va adreçat? Hi poden participar persones amb càncer, els seus familiars i cuidadors.

És necessari assistir a totes les sessions? No, pots inscriure’t a totes o a la que més t’interessi.

Què he de fer per inscriure? Simplement apropa’t al centre Kālida Sant Pau i parla amb una professional del nostre equip.

Totes les activitats de la Fundació Kālida són gratuïtes i obertes a qualsevol persona amb càncer, familiars i/o cuidadors que la necessitin. Per poder mantenir aquest model assistencial necessitem el teu suport. Descobreix aquí com pots col·laborar amb Kālida per a millorar el seu benestar i qualitat de vida.

asesorament, asesoramiento, cáncer, Fundación Kalida, Hospital de Sant Pau, Kalida Sant Pau, prestaciones sociales, prestacions socials, suport social

Artículos relacionados

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Accessibility Toolbar