Kālida organitza el Dia dels menuts

Quan et diagnostiquen de càncer i tens fills petits, sorgeixen molts dubtes: si explicar o no el que t’està passant, com fer-ho, com continuar amb el teu rol de pare o mare quan et falten les forces i has de tenir cura de tu mateix…

Per acompanyar els pares i mares que es troben en aquesta situació, i millorar el benestar emocional de les famílies, Kālida organitza el “Dia dels menuts“, una activitat especialment pensada per a famílies amb nens d’entre 5 i 11 anys, on la mare o el pare estigui vivint un procés oncològic, sigui quina sigui l’etapa en què es trobi.

 

“A causa dels efectes secundaris o la cirurgia, la persona amb càncer es troba cansada i amb limitacions que poden dificultar l’atenció dels seus fills. Això genera una sensació de culpabilitat i frustració davant la realitat present. Oferir espais per compartir en família i normalitzar la malaltia pot millorar la relació amb els fills.”

Ana González. Psicooncòloga de Kālida Sant Pau

Els principals objectius del “Dia dels menuts” són:
  • Millorar la comunicació intrafamiliar en relació al procés oncològic.
  • Facilitar que les famílies puguin compartir amb els seus fills la informació i comprensió sobre la malaltia.
  • Fer tangible i normalitzar la vivència del càncer i el seu procés.
  • Oferir un espai de desconnexió i diversió als més petits, que els permeti compartir les seves emocions amb altres nens en la seva mateixa situació.
Quan i què es farà?

“El dia dels menuts” es realitzarà el dissabte 5 de juny de 10 a 14h. T’expliquem en detall l’activitat perquè puguis apuntar-te o recomanar-la a alguna família que pugui beneficiar-se’n:

  • Després d’una breu benvinguda, els nens i nenes, organitzats en grups, participaran d’una Gimcana amb la que descobriran tots els racons del Centre Kālida, guiats per pistes i preguntes que els ajudaran a entendre què es fa en cada espai de l’edifici i el jardí.
  • Un cop finalitzada la gimcana, compartirem un esmorzar saludable tots plegats.
  • Finalitzarem amb una sessió d’art-teràpia familiar, dinamitzada per les art-terapeutes d’Art Agere. A través de materials artístics, els membres de cada família podran connectar amb les seves emocions, explorar aspectes de la seva relació i trobar diverses maneres d’expressió.
T’agradaria participar en “El dia dels menuts”?

Per inscriure’t, apropa’t al centre Kālida Sant Pau, escriu-nos a kalida.santpau@fundaciokalida.org o truca’ns al 935 537 930.

Som aquí per acompanyar-te. Si vols consultar informació sobre com parlar amb els teus fills sobre el càncer accedeix a aquest enllaç.

RELACIONATS

Accessibility Toolbar