Laia Perearnau presenta a Kālida el seu llibre “Francesca de Barcelona” 

Laia Perearnau, l’autora del llibre “Francesca de Barcelona” guardonat amb el premi Nèstor Luján de novel•la història us convida a la xerrada on compartirà amb els lectors l’experiència d’escriure una novel•la històrica. Parlarem sobre el llarg procés de documentació sobre el segle XIV per donar versemblança al relat, sobre la construcció dels personatges i sobre tots els fets reals que s’amaguen darrere la trama.
 

Si vols, pots llegir-te el llibre prèviament.

També es vendran llibres a Kālida i seran signats per l’ autora.

T’esperem el dimecres 10 d’abril a les 16:30h al centre Kālida Sant Pau. Reserva la teva plaça completant el següent formulari.

“Francesca de Barcelona”

Una dona extraordinària que desitja ser cirurgiana, un amor impossible, una lluita insaciable. Un relat enlluernador de la Barcelona del segle XIV.

Barcelona, 1382. La Francesca és una noia cristiana de quinze anys que ajuda la seva àvia Bonanada a fer de llevadora. L’àvia li ensenya els secrets de l’ofici i la introdueix en el domini de les plantes remeieres, però ella no en té prou, i malgrat que viu en un entorn molt humil, té la ferma determinació de convertir-se en metgessa i cirurgiana. Només hi ha un problema: aquesta és una professió reservada als homes i fer-s’hi un lloc és gairebé una quimera.

Gràcies al seu ofici de llevadora, visita sovint el Call. Allà coneixerà l’Astruc, un noi jueu provinent d’una nissaga de metges que vol estudiar medicina. Tots dos arribaran a l’acord de compartir coneixements: la Francesca li ensenyarà tot el que sap sobre plantes i ell li donarà accés als seus llibres. Però la medicina no és la seva única passió: la Francesca està enamorada d’en Martí, el seu amic d’infantesa, i amb aquest amor s’iniciarà en la vida adulta, una vida trepidant plena d’obstacles, amor, traïcions i passions.

Basada en una història real i amb una narració absolutament enlluernadora, Laia Perearnau ens endinsa magistralment a la Barcelona del segle XIV, quan les malalties feien estralls, i ens fa vibrar amb la vida d’una dona extraordinària, plena de determinació, que va lluitar incansablement contra els límits imposats a les dones de la seva època.

 

 

L’autora, Laia Perearnau

Laia Perearnau i Colomer (Barcelona,1972). És llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1995) i en Història per la Universitat de Barcelona (2008). Va començar la seva carrera professional amb la premsa escrita però ben aviat es va decantar per la televisió i, concretament, per la ficció televisiva. Actualment treballa a Televisió de Catalunya, on ha estat guionista de programes de temàtiques diverses. La seva primera novel·la per a adults, Francesca de Barcelona (2022), va ser guardonada amb el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica l’any 2022. La seva segona novel•la és “La passadora” (2024).
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Presentació Francesca de Barcelona - Laia Perearnau

Nom / Nombre(Obligatori)
Per favor, indica'ns si vindràs sol/a o acompanyat/da / Por favor, indícanos si vendrás solo/a o acompañado/a
 

RELACIONATS

Accessibility Toolbar