Kālida participa en un estudi sobre els beneficis de l’artteràpia en el benestar de les persones amb càncer

Diversos centres sanitaris d’arreu de Catalunya participen en un estudi multicèntric per avaluar l’eficàcia de l’artteràpia en la qualitat de vida de les persones en procés oncològic. El projecte estudia els possibles beneficis que tenen les activitats d’artteràpia sobre els nivells d’ansietat i depressió en més de 400 persones diagnosticades de càncer.

Els resultats obtinguts per aquest estudi permetran comprovar si l’artteràpia és una intervenció efectiva per ajudar millorar el benestar emocional de les persones amb càncer.

El Centre Kālida Sant Pau participa en aquest estudi multicèntric juntament amb diversos hospitals i institucions sanitàries: tres centres de l’Institut Català d’Oncologia (ICO Hospitalet, ICO Badalona i ICO Girona), l’Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Sanitari del Maresme i el Consorci Sanitari de Terrassa.

L’estudi està impulsat per la Fundació Nous Cims i liderat per la Fundació Althaia.

Art Teràpia al centre Kalida Sant Pau

Kālida ofereix activitats de suport emocional a les persones que viuen amb el càncer, així com el seu entorn proper, familiars i cuidadors/es.

Una de les activitats que ofereix son les sessions i cursos d’Art Teràpia. Es tracta d’activitats dinamitzades per art terapeutes professionals, on es facilita l’expressió i acceptació de les emocions que tenen les persones adultes en processos oncològics, des de les positives fins a les pors i les preocupacions.

El centre Kālida Sant Pau realitza sessions d’ArtTeràpia cada dimarts de 10:30h a 12:30h. Hi poden participar tant persones amb càncer com cuidadors/es. Activitat a càrrec de les especialistes Iolanda Pujol i Sally Schofield, de l’empresa Art-Agere, i gràcies a la col·laboració de la Fundació Nous Cims.

Per apuntar-te, pots apropar-te a Kālida o enviar-nos un email a kalida.santpau@www.fundaciokalida.org

RELACIONATS

Accessibility Toolbar