Kālida Sant Pau: un any amb les portes sempre obertes

Equip Kalida Sant PauEl 6 de maig de 2019 al centre Kālida Sant Pau vàrem començar a rebre a les primeres persones que es van acostar, sense cita prèvia.

A Kālida solem dir “que cada dia és jornada de portes obertes”. I realment ha estat així. Les “portes obertes” són la nostra vocació i compromís d’acompanyar a totes les persones que conviuen amb el càncer. I això no ha de tenir barreres físiques: durant aquests 12 mesos hem atès a gairebé 10.000 visites, 1.400 d’elles mitjançant “Kālida a casa”, l’atenció telefònica i en línia que oferim des que va començar el confinament.

El més important és comprovar que les persones a les quals acompanyem, gràcies al seu esforç i resiliència, aconsegueixen millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. La nostra missió és posar a la seva disposició les eines perquè treguin el millor d’elles mateixes. Més del 89% de les persones que ens han visitat ens diu que recomanarien Kālida a qui es trobi en la seva situació.

Algunes dades que reflecteixen un any d’intens treball per part de l’equip del centre, els voluntaris i totes les persones que formem part de Kālida:
– les sessions de relaxació són l’activitat grupal estrella, representen el 14% de totes les vistes,
– hem realitzat 1.350 visites programades de teràpia emocional o acompanyament social, tant individuals de parella com familiars.
– el 75% dels usuaris son dones i el 25% son homes,
– més del 50% dels usuaris conviuen amb càncers complexos (de pulmó, pàncrees, ronyó, cerebral, hematològics),
– el 70% de les persones que vénen es tracten a l’Hospital de Sant Pau, el 9% al Vall d’Hebron i el 8% a altres hospitals públics de la ciutat de Barcelona.

Aquestes xifres diuen molt de l’esforç col·lectiu que implica obrir i mantenir un Centre Kālida, però darrere de cadascuna elles hi ha una persona, i per a nosaltres és un autèntic regal comptar amb la seva confiança, i escoltar les seves opinions i valoracions per a continuar millorant:

“Em vaig acostar per primera vegada a Kālida durant la quimio. M’agrada molt el format: l’espai, les portes obertes, i que ningú em jutgi. Sento molta llibertat, i a poc a poc vaig reubicant-me. M’han salvat bastant!” Júlia.

“Kālida aporta tot aquest suport oncològic, tot el que és emocional, també respon a dubtes que puguis tenir, per exemple fan tallers de nutrició, de cura de la pell, ioga, mindfulnes…totes aquestes coses que potser per al mateix hospital o el sistema és més complicat oferir-te d’una manera individualitzada, la Fundació Kālida és capaç de fer-ho”. Adrià.

Tot el que estem aconseguint en Kālida és gràcies a aquesta confiança, que se suma a la de tots els professionals de la salut que ens recomanen i a l’esforç i compromís dels patrons, de l’equip professional, dels voluntaris i dels més de 300 Amics de Kālida, donants, empreses i entitats que han col·laborat econòmicament o en espècies perquè el centre i tot el que oferim en ell sigui possible.

En aquests dies estarem publicant missatges d’agraïment i celebració als nostres perfils de les xarxes socials. Us convidem a seguir-nos i a difondre’ls, per a arribar cada vegada a més persones que podrien necessitar-nos o donar-nos suport i encara no ens coneixen.

Esperem comptar amb cadascun de vosaltres per molts anys més. Gràcies de tot cor.

RELACIONATS

Accessibility Toolbar