Lucía i el seu llegat per al futur de Kālida

“Si puc ajudar a altres persones que vinguin darrere meu, vull fer-ho”.

Fa uns mesos, la Lucía ens va comunicar que havia inclòs Kālida als beneficiaris del seu testament. Ens va semblar un gest d’una enorme confiança i generositat, i per això li vam proposar compartir aquí la seva història. 
 
Com vas decidir fer testament i incloure Kālida?  
 
A mi em van diagnosticar càncer el 2020. I el meu marit va morir a causa del càncer l’octubre del 2021. Per això sóc molt conscient de com afecta aquesta malaltia. En traspassar el meu marit, havia de tornar a fer el meu testament, per actualitzar-ho, llavors vaig pensar “quan a mi em passi alguna cosa, si puc ajudar a altres persones que vinguin darrere meu, vull fer-ho”. 

Quin tipus de suport has rebut a Kālida? Què diries que t’ha aportat? 
 A Kālida vaig començar a venir a principis d’enguany. M’ho van recomanar tant l’oncòloga que em controlava pel càncer de mama, com la doctora del CAP, perquè veien que m’estava costant molt fer el dol davant la pèrdua del meu marit. 

Jo vinc a sessions de relaxació, de les quals surto renovada. He participat en l’activitat d’artteràpia per a persones en dol, i he tingut sessions individuals amb l’Ana, una de les psicooncòlogues. 
 
Aquí sempre he trobat un acolliment, una rebuda molt càlids…crec que el vostre nom està molt ben posat! Trobar acompanyament estàs passant per un moment tan difícil t’ajuda moltíssim. En alguns moments m’he sentit molt malament, i l’acompanyament de Kālida m’ha aportat pau, confiança…sempre m’he sentit com a casa. 
 
Com t’agradaria ajudar a les persones que vinguin després teu? 
 
Sóc conscient que en algun moment no hi seré, i que davant el càncer hi ha persones que se senten molt perdudes…és com si anessis conduint per una carretera i de cop et traguessin tots els senyals… 

Per això vull que el poc que jo deixi, ajudi a altres persones en el futur. Una fundació com Kālida depèn dels donatius per dur a terme la seva feina. I m’agrada pensar que el meu llegat ajudarà tant a persones que puguin tenir la malaltia, com als seus familiars, que també pateixen molt a totes les etapes, inclòs durant el dol, com em va passar a mi. Aquí els podreu aportar moltíssim, tal com ho feu ara, i fins i tot més. 
 
T’animem a informar-te sobre les herències i llegats solidaris a favor de Kālida. Sense afectar els drets dels teus hereus, tu també pots contribuir al fet que continuem  oferint suport integral davant el càncer, tant a Kālida Sant Pau com als centres que, gràcies a les aportacions de tothom, podrem crear en el futur. 

Per a més informació pots consultar aquest fulletó.

RELACIONATS

Accessibility Toolbar