Càncer i estrès. Consells per millorar el teu benestar emocional.

El càncer acostuma a provocar grans nivells d’estrès a les persones diagnosticades.

En un article anterior vam parlar sobre què és l’estrès, els seus efectes i la importància d’aprendre a gestionar-lo. A continuació, t’oferim diversos consells que t’ajudaran a millorar el teu benestar emocional, i a gestionar les preocupacions, emocions, pensaments i dubtes.

Consells per gestionar l’estrès i millorar el benestar emocional
  1. Cuida la teva salut. Segueix una dieta saludable, beu molta aigua i dorm les hores suficients. Aquestes pautes afavoriran la teva capacitat de recuperació física i emocional.
  2. Fes exercici. L’activitat física suau té múltiples beneficis per a les persones en procés oncològic i, fins i tot, un cop finalitzat. Fer exercici ajuda a mantenir els nivells d’estrès controlats.
  3. Organitza el teu temps. Prioritza les tasques importants per a tu. Afronta-les una a una per no sentir-te aclaparat.
  4. Dedica’t temps. Cada dia reserva’t una estona per fer alguna cosa que t’agradi o et faci sentir bé. Pot ser una cosa senzilla com escoltar música.
  5. Demana ajuda quan la necessitis. Algunes persones poden estar disposades a ajudar-te, però és probable que no sàpiguen de quina manera ho poden fer.
  6. Gestiona els teus pensaments. Recorda que els pensaments no són realitats i que hi ha estratègies per aprendre a gestionar les preocupacions i dubtes que ens passen pel cap.
  7. Practica la relaxació. Realitzar exercicis de relaxació regularment ajuda a reduir els nivells d’estrès i controlar els moments d’angoixa.
  8. Comparteix com et sents. Parlar amb la família, parella, amics, un company de feina o professionals de la salut, t’ajudarà a alliberar part de les preocupacions. També pots visitar el Centre Kālida per parlar amb alguna de les nostres professionals i amb persones en la teva mateixa situació.

Suport per viure bé amb estrès

Al centre Kālida Sant Pau oferim el curs gratuït “Viure bé amb estrès”. Una activitat específica sobre la gestió de l’estrès per a les persones que conviuen amb el càncer. A més, també oferim sessions de relaxació, cursos de mindfulness i sessions de ioga oncològic per ajudar-te a sentir-te millor.

Si convius amb el càncer, t’animem a passar-te pel Centre Kālida. Si ho prefereixes, també pots contactar amb nosaltres per email o telèfon:

  • kalida.santpau@fundaciokalida.org
  • 935 537 930

RELACIONATS

Accessibility Toolbar