Exercici i càncer

 1. Inici
 2. /
 3. Com t’ajudem
 4. /
 5. Aprenent a conviure amb el càncer
 6. /
 7. Exercici i càncer

És probable que el càncer afecti la teva forma física, estat d’ànim i nivell d’energia, però l’exercici et pot ajudar realment abans, durant i després del tractament.

Aquesta pàgina t’ajuda a conèixer els avantatges de l’exercici, convertir-lo en part del teu dia a dia i combinar-lo amb activitats que ja gaudeixes.

Els avantatges de l’exercici quan tens càncer

Les investigacions han demostrat que les persones amb càncer que fan exercici tenen menys fatiga (cansament), se senten millor amb elles mateixes i tenen menys probabilitats de patir depressió.

També hi ha proves que suggereixen millores en la salut òssia, sexual, de la bufeta i l’intestí, taxes més baixes d’anèmia i menys efectes secundaris relacionats amb el tractament.

L’exercici també pot significar una millor qualitat del son, una millor salut física i mental general, menys limfedema (inflor d’una extremitat)  i millora de la imatge que tens de tu mateix.

 Troba l’exercici adequat per a tu

L’exercici quan tens càncer hauria de ser alguna cosa que ja saps que pots realitzar i també gaudir.

Pot semblar desconcertant, però l’objectiu és fer petits canvis i desenvolupar allò que sigui correcte i assumible per a tu.

No has de començar a córrer ni anar al gimnàs. El teu exercici pot ser:

 • Caminar cap a una botiga del teu barri o cap a l’habitació del costat
 • Fer tasques domèstiques
 • Jardineria
 • Estiraments suaus a la teva cadira

Alguns gimnasos ofereixen classes d’exercicis específics per a persones que estan en procés de recuperació. Si assisteixes a un grup o classe, és important assegurar-te que l’instructor està qualificat adequadament i sap que estàs sent tractat o que has estat tractat recentment per càncer.

Exercici a Kālida

El nostre centre ofereix classes d’exercici físic que inclouen:

 • Marxa nòrdica
 • Sessions de gimnàs
 • Ioga
 • Tai-chi
 • Exercicis de cadira / sofà
 • jardineria
 • passejos

Aquestes activitats són una gran oportunitat per conèixer altres persones en situacions similars. A més, t’ajudem a determinar l’activitat més adequada per a tu i els teus.

Esbrina quines classes ofereix Kālida. Són gratuïtes i dirigides per instructors qualificats.

No t’excedeixis 

L’exercici no ha de fer mal, ni deixar-te sense alè quan t’aturis. Si no estàs segur, parla amb el teu metge o infermera especialista sobre qualsevol exercici del qual puguis beneficiar-te o quins caldria evitar.

Ara què?

Pensa en quin exercici podries fer i gaudir sense esforçar-te.  Mira què oferim o vine a preguntar en cas que necessitis ajuda per trobar l’activitat adequada per a tu.

Kālida està aquí amb tu

Per obtenir més ajuda, suport i informació sobre els problemes relacionats amb el càncer abans, durant i després del tractament, estem aquí per acompanyar-te.

Apropa’t a Kālida quan vulguis sense necessitat de demanar cita. El nostre equip de suport oncològic – infermeres especialitzades en càncer, assessors socials i psicooncòlogues – són aquí per escoltar les teves inquietuds i oferir-te l’ajuda que necessitis.

També pots unir-te a Kālida online per accedir als nostres serveis, activitats, consultar el nostre bloc i descarregar recursos.

CONTACTA AMB NOSALTRES

null

Truca’ns al 930 502 323
Envia’ns un email a 

ARTICLES RELACIONATS

VEUS KĀLIDA

Menú